E-mail küldése Instagram oldalunk

Rajzpályázat nyári élményekről

Rajzpályázatot hirdetett Kedvenc nyári élményem címmel a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda. Hamarosan megtudhatjuk, kik készítették a legszebb rajzokat.

Kedvenc nyári élményem címmel hirdetett rajzpályázatot a Mórahalmi Egészségfejlesztési Iroda még a tanév kezdetén. Az iroda 2018 tavaszán indult el az „Egészségfejlesztés a Homokhátságon” című projekt finanszírozásában, melynek célja a mórahalmi járásban élők testi, lelki és szociális jólétének, egészségének javítása, valamint fejlesztése.

Bende Anna irodavezető elmondta, a járás majdnem mind a tíz településéről érkeztek pályaművek. A verseny két kategóriában hirdették meg alsósoknak. 129 gyerek 134 rajzot adott be, tehát volt olyan pályázó, aki több alkotással készült. A gyerekek szabadon választhatták meg a technikát, és voltak köztük kiemelkedő alkotások is.

Arra a kérdésünkre, hogy hogyan kapcsolódik a rajzpályázat és az egészségfejlesztés, az irodavezető elmondta, az alkotás egyértelműen pozitív hatással van a gyerekek fejlődésére és a koncentrációs készségükre. A rajzpályázatot az iroda a Kapocs Népfőiskolával közösen hirdette meg. Az ünnepélyes eredményhirdetés november 5-én, kedden lesz az Aranyszöm Rendezvényházban, ahol koncerttel várják a kis alkotókat. Az eredményhirdetés után a képeket a rendezvényházban kiállítják majd.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János