E-mail küldése Instagram oldalunk

Mini hamburgert és pácolt bivalyhúst kap az államtitkár

Hetekkel ezelőtt elkezdtek készülni Mórahalom új büszkesége, a kollégium átadására. Az ünnepségre a szakképző iskola diákjai és szakoktatói készítik az ételt. A vendégek – köztük egy államtitkár és államtitkár-helyettes – többek között mini hamburgert és egy különlegességet, sóval és cukorral pácolt bivalyhúst kóstolhatnak.

Nagy nap lesz a csütörtök Mórahalom életében. Átadják a város új büszkeségét, a Szilágyi Mihályról elnevezett kollégiumot. Megírtuk, a város hosszú évek munkájával hozta létre 2018-ban azt a szakképző intézményt, amely azóta a térség egyik legkedveltebb középszintű oktatást biztosító iskolájává vált. A kollégium alapkövét 2021 októberében tették le a Kölcsey utcában, a korábban sportpályaként üzemelő területen. Megépítésével a város történelmének egyik legnagyobb kormányzati beruházása ért véget. Az kollégiumba a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola tanulói nyerhetnek felvételt. A diákok augusztus 31-én költöztek be az új kollégiumba.

A hivatalos átadó azért húzódott eddig, mert most ér rá minden meghívott. A színfalak mögött már hetek óta készülnek a nagy napra. Angyalné Kovács Anikó iskolaigazgatóval nem is sikerült azonnal beszélnünk, éppen az átadóval kapcsolatos értekezleten vett részt. Megtudtuk, az épület tulajdonosa a mórahalmi önkormányzat. Hivatalosan ők adják majd át csütörtökön a szakképzési centrumnak, mint vagyonkezelőnek. Igyekeztek mindenkit meghívni, akinek része van az intézmény megvalósulásban. Itt lesz például Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, a Kultúráért Felelős Államtitkárságtól Krucsainé Herter Anikó kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár és Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vezetője. Az ünnepség résztvevőinek a diákok főznek, helyi alapanyagokból készül a menü. Lesz mini hamburger, gyümölcsnyárs, fasírtgolyó és mini képviselőfánk. És egy különlegesség: a nagy eseményre Pápai Péter szakoktató sóval és cukorral pácolt bivalyhúst készít. Ebből néhány szeletet már megkóstoltak a szerencsések. Azt mondják, finom lesz.

Forrás: delmagyar.hu